Voorstellingen - 1992- Het dansende ezeltje

— Welkom op de website van Theatergroep TOP —

Korte inhoud

De hoofdpersoon van het stuk is het ezeltje Arlecho. Zijn baas is een vriendelijk Poopje (een soort priester) en hij woont in Azië. Poopje houdt erg veel van zijn ezeltje en dat is te begrijpen want Arlecho is een heel lief en ook een heel bijzonder dier. Hij balkt n.l. „A-I” in plaats van „I-A”. En hij kan dansen.
Ze trekken samen al tien jaar van de ene plaats naar de andere. Nu zijn ze aangekomen op een mooi plekje tussen een vijgen- en een olijvenbos. Daar staat een grote boom, waaromheen een ronde bank is getimmerd. Het is prachtig weer en ze zijn allebei moe, dus gaan Poopje en Arlecho een beetje
slapen onder de boom.
Dan komen er twee lieve dametjes aan: Amalea en Azalea. Eerst praten ze wat en dan gaan ze een liedje zingen. Het ezeltje is wakker geworden en als hij het liedje hoort, gaat hij er bij dansen.
De meisjes vinden hem schattig en Amalea geeft hem een banaan. Als ze zien dat hij dat zo lekker vindt, lopen ze vlug naar het vijgenbos (omdat daar ook een bananenboom staat) om er nog een paar voor hem te plukken. Arlecho loopt met ze mee.
Dan komen uit het andere bos Schurkie Plurkie en Plompie Stompie te voorschijn. Het zijn een paar rovers, maar niet zulke erge gemene, hoor! Ze stelen wel, maar verder zijn ze eerlijk. Op het ogenblik hebben ze erge honger want ze hebben al twee dagen niets kunnen roven.

Ze zien het slapende Poopje en ze hopen dat hij eten bij zich heeft; dat kunnen ze dan stelen, maar ze vinden niets. Hoe loopt dit af?

Auteur

Erik Vos

Regie

Wolf Engel

Souffleur

Henk Welbergen

Piano

Els Engel- Denneboom

Dansen

Elly vd Elskamp

Decorontwerp

Wolf Engel

Decorbouw

Rob vd Elskamp

Grime

Truus ten Bokkel, Rieky Koert

Rolverdeling

Poopje Udo Rasch
Ezeltje Arlecho Johan Stegeman
Schurkie Plurkie Fred Duistermaat
Plompie Stompie Bert Jan Reerink
Amalea Marjolein Dijkman
Azalea Laura Beltman

Datum en locatie

7 februari Schouwburg Lochem (Jeugdtheaterdag)
29 mei ( Grote tent op de Keidagen Lochem)

 

Het dansende ezeltje1 Het dansende ezeltje2Het dansende ezeltje2Het dansende ezeltje3