Voorstellingen - 2001- Verwarringen

— Welkom op de website van Theatergroep TOP —

Korte inhoud

Een programma van vier eenakters met herkenbare situaties uit het normale leven, samengevoegd tot een brij van humor en dwaze gebeurtenissen.

Gezellig samen een borreltje

Een bar van hotel “De Kroon”. Harry, een vertegenwoordiger in dameskleding, logeert daar vanwege werkzaamheden. Hij komt in contact met twee parfum consulenten, die daar willen gaan eten. Er is verwarring omdat Harry in de veronderstelling is dat de dames ook in “De Kroon” logeren. Harry is duidelijk uit op een avontuurtje en doet dit onder het genot van vele drankjes. De dames zijn echter niet gecharmeerd en de manier waarop Harry ze probeert te versieren wekt irritatie, zowel bij de bezoekers, de ober, de dames, maar ook bij de toeschouwer.

01-03

Moederfiguur

Een rommelige huiskamer. Lucy, de vrouw van Harry uit “Gezellig samen een borreltje”, is thuis met de kinderen. Haar leventje bestaat enkel en alleen uit het verzorgen van de kinderen. Als de buren langskomen om een boodschap van Harry door te geven, wekt dit verwarringen en komische situaties als Lucy ook deze twee volwassenen als kinderen behandeld.

02-02

Een praatje in het park

Vier bankjes in het park. Vijf mensen met hun eigen gedachten en beslommeringen. Wie kent het niet? Soms heb je geen zin om te praten, soms niet om te luisteren. Vijf mooie monologen over wat verschillende mensen zo kunnen bezighouden. Verwarringen alom, want deze vijf mensen zullen nooit tot elkaar komen.

03-02

Het weldadigheidsfeest

Een feesttent. Gosforth zit samen met Milly, die verloofd is met Stewart, in de organisatie van een groot weldadigheidsfeest. Alleen organiseren is niet het enige wat ze samen hebben gedaan. Een beetje slecht weer, een lacherige dominee, mevr. Pearce die werkelijk niet weet wat haar overkomt, Stewart die dronken wordt terwijl hij anders nooit drinkt, een thee machine die een eigen leven gaat leiden en de verwarring is compleet.

04-03

Auteur

Alan Ayckbourn

Regie

Elly Janssen

Decor

Udo Rasch, Henk Welbergen en Henk van Aalst

Licht

Peter Langeveld

Regieassistent en souffleur

Sheila Rasch

Geluid

Rob vd Elskamp

Rolverdeling

Gezellig samen een borreltje

Harry Fred Duistermaat
Paula Annelien Sligman
Bernice Brigitte Kleyn Winkel
Ober Fred Wiersema
Figuranten Tom Boesveld / Alex Brown / Wally van Houten / Gerrie Lammerdink

Moederfiguur

Lucy Hedy Schaap
Rosemary Ilonka Jansen
Terry Johan Stegeman jr.

Een praatje in het park

Arthur Frans Kappert
Beryl Annelien Sligman
Charles Jan Droog
Doreen Rieky Koert
Ernest Tom Boesveld

Het weldadigheidsfeest

Mevrouw Earce Ilonka Jansen
Milly Carter Gerrie Groenouwe
Gordon Gosforth Fred Duistermaat
Dominee John Braithwaite Henk Welbergen
Stewart Stokes Bart Reerink

Datum en locatie

Vrijdag 23 november 2001
Zaterdag 24 november 2001
Schouwburg Lochem

Verwarringen3 Verwarringen1