Voorstellingen - 2006- Brammetje en de toverspiegel

— Welkom op de website van Theatergroep TOP —

Korte inhoud

Brammetje vind het altijd leuk om bij zijn oom Jozef en tante Marie te logeren. Ook nu logeert hij daar weer en ook zijn vriendje Simon komt regelmatig langs. Jozef en Marie hebben samen een antiekwinkel.

Brammetje vindt het leuk om cursussen te volgen bv. Hoe overwin ik mijn hoogtevrees en hoe leer ik goochelen. Het goochelen lukt nog niet al te best. Maar dan komt er ineens een man langs die het hem voordoet, maar als hij plotseling weg is heeft hij een pakje laten liggen. In het pakje zit een spiegel. Het blijkt zelfs een toverspiegel te zijn.

Dan komen er een man en een vrouw binnen. Aagje de buurvrouw herkend meteen de man. Het is Hendrik van Stapelen, die als kleine jongen bij Aagje in de straat heeft gewoond. Later blijkt de vrouw een oud vriendinnetje van Jozef te zijn. Zij heet Alice. Hendrik en Alice zeggen dat ze nu in Amerika wonen en dat ze de volgende dag al vroeg weg moeten. Ze willen alleen nog iets leuks kopen voor vrienden in Amerika. Jozef vindt het heel leuk zijn oude vriendinnetje weer eens te zien en wil ze graag naar Schiphol brengen. Dan wordt ineens al het geld van Marie en Jozef gestolen samen met een stel oude munten. Wie kan dat nou gedaan hebben…… Maar Brammetje en Simon komen er met de hulp van de toverspiegel achter wie het gedaan heeft.

Auteur

W. Hulsebosch

Regie

Fred Duistermaat

Souffleur

Sheila Rasch

Rolverdeling

Brammetje Mark van Esterik
Simon Lars Toorneman
Jozef Fred Wiersema
Marie Gerrie Groenouwe
Aagje Rieky Koert
Alice Brigette Kleyn Winkel
Henry Wally van Houten
Oude man Frans Kappert
Politieagent Otze Hoogeveen

Datum en locatie

Vrijdag 17 maart 2006 ( Jeugdtheaterdag)
Schouwburg Lochem
Vrijdag 26 mei 2006 (Keidagen)
Feesttent Centrum Lochem

Brammetje en de toverspiegel decor