Voorstellingen - 2007- Survival (openluchtspel)

— Welkom op de website van Theatergroep TOP —

Omschrijving

Een slaperig stadje ergens in het midden van Amerika: een nauwelijks meer gebruikte benzinepomp, een motel met de hartverscheurende naam Hartbreak-motel, een handvol inwoners: Er gebeurt hier nooit iets!

Toch is er zon vijfentwintig jaar geleden iets gebeurd wat bij een zestal jonge mensen diepe indruk heeft gemaakt. Ze waren toen op zomerkamp. Iets wat heel gebruikelijk is in Amerika. En zoals dat gaat ontstonden er vakantieliefdes, waren er spanningen, gebeurde dat ene..

Wat is er van die jonge mensen geworden? En hoe komt het dat ze plotseling op deze plek zijn? Ieder met een eigen uitnodiging. Waar komen ze voor? Om het geheel op te kopen? Om er een documentaire over te maken? Of om er mensen terug te zien die er vijfentwintig jaar geleden op zomerkamp waren? Wie heeft hen eigenlijk uitgenodigd?

Dat zijn vragen die opkomen bij Milly en haar dochter Rose; bij Pat en Shirley, twee meiden die elkaars grote liefde zijn; bij Ben, de arrogante projectontwikkelaar en bij Pete, manager van een rockband, die wel van een snuif houdt. Voordat deze vragen allemaal beantwoord zijn raakt ieder van hen verwikkeld in benarde situaties waarin telkens een tipje van de sluier wordt opgelicht.

Grote vraag is natuurlijk: voor wie is dit alles een survival?

In een spannende voorstelling met muziek, dans en spel krijgen we antwoord op deze vraag.

Het openluchtspel is een gezamenlijk initiatief van de stichting Openluchttheater Lochem, toneelverenigingen TOP, AEV en ’t Overschotje. Klik¬†hier¬†voor de officiele site van het openluchtspel.